Overzicht

04 november, 2013, Kinect games voor speciaal onderwijs

Samenwerking tussen Saxion University of Applied Sciences uit Enschede, het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT uit Almelo en de scholen voor speciaal onderwijs De Rank en De Brug heeft hele bijzondere games opgeleverd. Met de computerspelen kunnen kinderen uit het speciaal onderwijs sneller en beter tal van vaardigheden leren. Drie games – over gezond eten en keuzes maken, coördinatie en een zeer geslaagde versie van een samenwerkingsgame - gaat het FUN-IE-FIT al op korte termijn inzetten. Docenten uit het speciaal onderwijs kunnen er in een workshop kennis van nemen en leerlingen kunnen naar het FUN-IE-FIT voor speciale lessen.

Lees meer...

11 oktober, 2013, Eerste Almelose e-Sportclub is een feit

Almelo is haar eerste e-sportclub, een vereniging voor jonge gamers en e-sporters, rijker. De Tactix e-sportclub Almelo heeft als vaste thuisbasis het game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT. Tactix wordt aangevoerd door voorzitter Roberto Fernandez. En die staat in de startblokken.

In mei van dit jaar opende het FUN-IE-FIT, een hypermodern gamecentrum met de nieuwste consoles en de snelste game PC's in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan. Het FUN-IE-FIT gaat op de woensdagavond en de zaterdagochtend gehuurd worden door Tactix, dat al is aangesloten bij de landelijke e-sportbond en gaat met eigen teams meedoen aan gametoernooien en wedstrijden tegen andere verenigingen in binnen- en buitenland.

Lees meer...

09 oktober, 2013, Speciale vaardigheidsgames

Een groep van zeventig 2e jaar Saxion University of applied sciences studenten gaat voor het game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT 6 speciale games maken. Dat gebeurt onder grote druk, in een tijdsbestek van acht weken. Met de games kunnen kinderen van het speciaal- en basisonderwijs belangrijke vaardigheden ontwikkelen. Onder meer op het terrein van gezond leven, wereldoriëntatie en samenwerking.

Lees meer...