Overzicht

21 februari, 2014, Saxion en FUN-IE-FIT tonen project Oculus Drift in nieuw innovatie centrum, en zal worden geopend door Koning Willen Alexander.

De opening van het nieuwe centrum voor innovatie op het Kennispark Twente in Enschede door koning Willem Alexander krijgt een Almelo’s tintje. Onder de deelnemers aan het openingsprogramma is projectleider Michaelrobbert Brans van het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT. Studenten van de Saxion Hogeschool werkten bij hem in het FUN-IE-FIT aan de ontwikkeling van een game voor de 3D bril Oculus Rift dat te zien is in The Gallery.

Lees meer...

01 januari, 2014, Leren samenwerken met games

Samen spelen, dingen leren, keuzes maken. Het is de gewoonste zaak ter wereld voor heel veel kinderen. Zo niet voor leerlingen in het speciaal (basis) onderwijs. Daar zitten ook bolleboosjes en slimme kindjes, maar nieuwe vaardigheden leren gaat zo eenvoudig niet. Dankzij een samenwerkingsproject van Saxion, het FUN-IE-FIT en leerlingen van De Rank en De Brug zijn er nu fantastische games waar kinderen uit het speciaal onderwijs wel véél en snel van leren.

Lees meer...

30 november, 2013, E-boksclinic was groot succes

E-boksclinic van Nederlands Kampioen zwaargewicht Gökhan Gedik in het FUN-IE-FIT was een groot succes. De tien deelnemers moesten verschrikkelijk hard trainen, maar vonden het geweldig.

Lees meer...