Overzicht

28 augustus, 2014, Games voor dementerenden

Het FUN-IE-FIT van De Klup Twente gaat wederom een bijzonder samenwerkingsverband aan. Dit keer worden de krachten gebundeld met zorgorganisatie Carintreggeland en voor het tweede jaar op rij Saxion Hogeschool. De samenwerking moet dit keer games opleveren waarmee het haperende geheugen van ouderen en dementerenden geactiveerd kan worden.

Lees meer...

14 mei, 2014, Gezond gamen in het FIEF tijdens de vakantie

Het gamecentrum FUN-IE-FIT opent met ingang van 6 juni de deuren voor een reeks game- inloopdagen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen er dan terecht voor fantastische games met een thema. Op de allereerste game-inloopdag draait het allemaal om adventures en worden de games Adventures, Indiana Jones en Knack ingezet.

Lees meer...

03 april, 2014, De Koning aan de slag met de Saxion / FUN-IE-FIT project Oculus Drift

Koning Willem Alexander speelt tijdens de opening van de Gallery het spel Oculus Drift. Een project opgezet door het FUN-IE-FIT centrum en Saxion studenten. En waarom heeft onze koning Zuckerbergs nieuwste speeltje op zijn hoofd? Na de opening presenteerde diverse ondernemers en onderzoekers zich en bezocht de koning als eerste een interactieve expositie die laat zien hoe wetenschappelijk onderzoek tot commerciële producten kan leiden. ” Huitema, docent aan de Saxion Hogeschool en ‘Game Projectleider FUN-IE-FIT’ Michael Robbert Brans hadden hun studenten uitgedaagd een applied game voor de Oculus Rift te bouwen.

Lees meer...