Overzicht

10 april, 2015, Make a wish zorg voor bijzondere ontmoeting in het FUN-IE-FIT

Severijn, Jimmy en Bram zijn al jaren gezworen kameraden. Toen bij Severijn vorig jaar kanker werd geconstateerd, kon hij altijd bij Jimmy en Bram terecht. Toch hadden ze elkaar nog nooit ‘in het echt’ ontmoet. Tot zaterdag 17 januari. De stichting Make a wish bracht het drietal gamers bij elkaar in het FUN-IE-FIT. Make a wish is een internationale organisatie die wensen in vervulling laat gaat van kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte.

Lees meer...

19 november, 2014, Dé wereldexpert op gebied van zelfstandigheid voor mensen met beperkingen op bezoek.

Dé wereldexpert op gebied van zelfstandigheid voor mensen met beperkingen, Mark E Felling uit Minnesota Amerika komt zaterdag 22 november naar het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT in Almelo. Felling gaat het FUN-IE-FIT van advies dienen, demonstreert zijn ultimate arcade (de controller waarmee mensen zonder armfunctie kunnen gamen) en beantwoordt vragen van genodigden uit de gezondheidszorg. Mark Felling is de Steve Jobs onder de mensen met een beperking. De 37-jarige technisch ingenieur kreeg als volwassen man een vliegtuigongeluk en werd met een dwarslaesie wakker in het ziekenhuis en is vanaf zijn nek verlamd. Felling besloot onmiddellijk dat hij van zijn beperking zijn kracht zou maken en richtte de onderneming Broadened horizons op.

Lees meer...

07 november, 2014, FUN-IE-FIT zoekt mensen

ALMELO - Het game-, sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT (FIEF) zoekt de hulp van kinderen, jongeren en volwassenen die niet goed of helemaal niet kunnen werken met hun handen en armen. Het FIEF gaat met hen onderzoeken of haar nieuwe Ultimate Arcade het mogelijk maakt dat ook zij kunnen gamen. De Ultimate Arcade is een controller die in Amerika door Mark Felling van Broadned Horizon is ontwikkeld voor mensen met ernstige fysieke handicaps. De controller is heel veel groter dan de gebruikelijke toestelletjes en heeft enorm grote drukknoppen. Daarmee is het apparaat geschikt voor mensen die hun armen en handen maar moeizaam of helemaal niet kunnen gebruiken als gevolg van (bijvoorbeeld) spasmen of verlamming. De controller kan ook worden ‘bestuurd’ door te blazen in een speciale flexibele buis. Daarmee kunnen ook mensen zonder handen of armen gamen.

Lees meer...