Overzicht

09 december, 2015, FUNIEVIP Relatiedag 2015

Afgelopen November was de eerste FUN-IE-FIT relatiedag is een speciale bijeenkomst voor sponsoren, relaties en genodigden van het FUN-IE-FIT centrum. Via dit evenement wilde wij de relaties met bedrijven, fondsen en andere organisaties laten zien wat er de afgelopen 3 jaar zoal is gebeurt want het was veel. Het programma was gericht op het laten zien van de resultaten die het FUN-IE-FIT centrum heeft behaald. In deze eerste editie wordt gebruik gemaakt van beelden en highlights van het afgelopen jaar middels een video in vogelvlucht.

Lees meer...

09 december, 2015, Studenten Saxion ontwikkelen games voor mensen met beperking

ENSCHEDE – Tweedejaars studenten van Saxion Creative Media en Game Technology hebben drie games ontwikkeld die mensen met en zonder een lichamelijke beperking gelijkwaardig met of tegen elkaar kunnen spelen. Broadened Horizons, de Amerikaanse producent van controllers die met mond, ademhaling en kin bediend kunnen worden, was op zoek naar spellen voor deze Ultimate Arcade Controller. In nauwe samenwerking met game-, sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT in Almelo ontwikkelde de studenten in drie weken tijd drie games.

Lees meer...

02 oktober, 2015, HELP! Nog meer mensen met een beperking!

Ook het baanbrekende en vernieuwende game- sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT ontkomt er niet aan: crowdfunding. De inkomsten dalen door tal van bezuinigingen en de kosten blijven maar stijgen. Dat is zorgelijk. Want om kwetsbare doelgroepen als mensen met een fysieke en of verstandelijke beperking, ouderen en chronisch zieken te kunnen (blijven) helpen met vernieuwende oplossingen, is echt geld nodig. Het FUN-IE-FIT (gemaakt zonder één cent subsidie) introduceert daarom een nieuw, makkelijke donatiesysteem voor bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren die het game-, sport- en gezondheidscentrum willen ondersteunen. Het is een heel laagdrempelige, makkelijke manier van crowdfunding.

Lees meer...